Öppna HTML-historiklistan

Adobe AIR 1.0 och senare

När nya sidor läses in i ett HTMLLoader-objekt, behåller körtiden en historiklista för objektet. Historiklistan motsvarar HTML-sidans window.history -objekt. Klassen HTMLLoader innehåller följande egenskaper och metoder för att arbeta med HTML-historiklistan:

Klassmedlem

Beskrivning

historyLength

Den sammanlagda längden på historiklistan, inklusive poster för bakåt- och framåtnavigering.

historyPosition

Den aktuella positionen i historiklistan. Historikobjekt före denna position representerar bakåtnavigering. Objekt efter positionen representerar framåtnavigering.

getHistoryAt()

Returnerar det URLRequest-objekt som motsvarar historikposten vid den angivna positionen i historiklistan.

historyBack()

Navigerar bakåt i historiklistan, om det är möjligt.

historyForward()

Navigerar framåt i historiklistan, om det är möjligt.

historyGo()

Navigerar angivet antal steg i webbläsarhistoriken. Navigerar framåt om värdet är positivt och bakåt om värdet är negativt. Navigering till noll läser in sidan igen. Att ange en position efter slutet navigerar till slutet på listan.

Objekt i historiklistan sparas som objekt med typen HTMLHistoryItem . Klassen HTMLHistoryItem har följande egenskaper:

Egenskap

Beskrivning

isPost

Ställd till true om HTML-sidan innehåller POST-data.

originalUrl

HTML-sidans ursprungliga URL, före eventuella omdirigeringar.

title

HTML-sidans titel.

url

HTML-sidans URL.