Komprimera bitmappdata

Flash Player 11.3 och senare, AIR 3.3 och senare

Med metoden flash.display.BitmapData.encode() kan du komprimera bitmappdata till ett av följande bildformat:

• PNG – Använder PNG-komprimering, med snabb komprimering om så önskas, vilket prioriterar komprimeringshastighet i stället för filstorlek. Om du vill använda PNG-komprimering skickar du ett nytt flash.display.PNGEncoderOptions -objekt som den andra parametern i metoden BitmapData.encode() .

• JPEG – Använder JPEG-komprimering, där bildkvalitet kan anges om så önskas. Om du vill använda JPEG-komprimering skickar du ett nytt flash.display.JPEGEncoderOptions -objekt som den andra parametern i metoden BitmapData.encode() .

• JPEGXR – Använder JPEGXR-komprimering (JPEG Extended Range), där inställningar för färgkanal, förstörelsegrad och entropi kan anges om så önskas. Om du vill använda JPEGXR-komprimering skickar du ett nytt flash.display.JPEGXREncoderOptions -objekt som den andra parametern i metoden BitmapData.encode() .

Du kan använda den här funktionen för bildbearbetning som en del i ett arbetsflöde för överföring till eller från en server.

I följande exempelfragment komprimeras ett BitmapData-objekt med JPEGEncoderOptions :

// Compress a BitmapData object as a JPEG file.
var bitmapData:BitmapData = new BitmapData(640,480,false,0x00FF00);
var byteArray:ByteArray = new ByteArray();
bitmapData.encode(new Rectangle(0,0,640,480), new flash.display.JPEGEncoderOptions(), byteArray);