SQL-stöd i lokala databaser

I Adobe AIR ingår en databasmotor med stöd för lokala SQL-databaser med många standardfunktioner som använder databassystemet SQLite , baserat på öppen källkod. Körningen specificerar inte hur eller var databasdata lagras i filsystemet. Varje databas lagras i en enda fil. En utvecklare kan specificera den plats i filsystemet där databasfilen lagras, och en AIR-applikation kan komma åt en eller flera separata databaser (d.v.s. separata databasfiler). I det här dokumentet beskrivs SQL-syntax och datatypsstöd för lokala SQL-databaser i Adobe Air. Det här dokumentet är inte tänkt att vara en heltäckande SQL-referens. Dokumentet beskriver snarare specifika detaljer av den SQL-dialekt som Adobe AIR stöder. Körtidsbiblioteket stöder huvuddelen av SQL-dialekten SQL-92. Eftersom det finns ett flertal referenser, webbplatser, böcker och utbildningsmaterial för att lära sig SQL är det här materialet inte menat att vara ett omfattande material om SQL eller en självstudiekurs. I stället läggs fokus i det här dokumentet på SQL-stödet i Apollo AIR, och skillnaderna mellan SQL-92 och den SQL-dialekt som stöds.

Konventioner för SQL-satsdefinitioner

Inom programsatsdefinitionerna i det här dokumentet används följande konventioner:
  • Stora och små bokstäver

• UPPER CASE – reserverade SQL-nyckelord skrivs med stora bokstäver.

• lower case – platshållartermer eller satsnamn skrivs med små bokstäver.

• Definitionstecken
    • ::= – indikerar en sats eller en programsatsdefinition.

• Gruppering och ändring av tecken
    • | – lodstreck används mellan alternativ och ska utläsas som "eller".

• [] - objekt inom hakparenteser är valfria objekt, parentesen innehåller ett objekt eller en uppsättning alternativa objekt

• () – parenteser runt en uppsättning alternativ (där alternativen är separerade av lodstreck), anger en obligatorisk grupp av objekt, det vill säga en uppsättning av objekt som är möjliga värden för ett obligatoriskt objekt.

• Kvantifierare
    • + – ett plustecken följt av ett objekt inom parentes indikerar att föregående objekt kan förekomma en eller flera gånger.

• * – en asterisk följt av ett objekt inom parentes indikerar att föregående objekt (inom parentes) kan förekomma 0 eller flera gånger.

• Literala tecken

• * – en asterisk som används i ett kolumnnamn eller mellan parenteser följt av ett funktionsnamn innebär en literal asterisk snarare än "0 eller mer" kvantifierare.

• . . – en punkt representerar en literal punkt.

• , – ett kommatecken representerar ett literalt komma.

• () – parentes runt en enda sats eller ett objekt indikerar att parentesen är obligatorisk och literal.

• Andra tecken representerar literala tecken om inte annat sägs.