Arbetsflöde för att utveckla ett AIR for TV-program

Du kan utveckla AIR for TV-program med följande utvecklingsverktyg för Adobe Flash-plattformen:

• Adobe Flash Professional

Adobe Flash Professional CS5.5 har stöd för AIR 2.5 for TV, den första AIR-versionen med stöd för AIR for TV-program.

• Adobe Flash® Builder®

Flash Builder 4.5 har stöd för AIR 2.5 for TV.

• AIR  SDK

Från och med AIR 2.5 kan du utveckla program med de kommandoradsverktyg som ingår i AIR SDK. Om du vill hämta AIR  SDK går du till http://www.adobe.com/se/products/air/sdk/ .

Använda Flash Professional

Du utvecklar, testar och publicerar AIR for TV-program med Flash Professional  på ungefär samma sätt som vanliga AIR-datorprogram.

När du skriver ActionScript 3.0-kod bör du emellertid bara använda de klasser och metoder som AIR-profilerna tv och extendedTV har stöd för. Mer information finns i Enhetsprofiler .

Projektinställningar

Gör följande för att konfigurera ditt projekt för ett AIR for TV-program:

• Ange värdet för Spelare som minst är AIR 2.5 på fliken Flash i dialogrutan Publiceringsinställningar.

• Välj profilen TV eller extendedTV på fliken Allmänt i dialogrutan Inställningar i Adobe AIR.

Felsökning

Du kan köra programmet med AIR Debug Launcher inifrån Flash Professional. Gör så här:

• Om du vill köra programmet i felsökningsläge väljer du:

Felsök > Felsök filmen > I AIR Debug Launcher (skrivbord)

När du har valt detta kan du för efterföljande felsökningar välja:

Felsök > Felsök filmen > Felsök

• Om du vill köra programmet utan funktioner för felsökning väljer du:

Kontroll > Testa filmen > I AIR Debug Launcher (skrivbord)

När du har valt detta kan du för efterföljande körningar välja Kontroll > Testa filmen > Testa.

Eftersom du har angett AIR-profilen som tv eller extendedTV visas en meny som heter Remote Control Buttons i AIR Debug Launcher. Du kan använda den här menyn för att simulera knapptryckningar på en fjärrkontroll.

Du hittar mer information i Fjärrfelsökning med Flash Professional .

Använda ANE-tillägg

Om ditt program använder ett ANE-tillägg följer du anvisningarna i Uppgiftslista för att använda ANE-tillägg .

När ett program använder ANE-tillägg bör tänka på följande:

• Du kan inte publicera programmet med Flash Professional. Om du vill publicera programmet använder du ADT. Läs mer i Paketera med ADT .

• Du kan inte köra eller felsöka programmet med Flash Professional. Om du vill felsöka programmet på utvecklingsdatorn använder du ADL. Läs mer i Enhetssimulering med ADL .

Använda Flash Builder

Från och med Flash Builder 4.5 har Flash Builder stöd för AIR for TV-utveckling. Du utvecklar, testar och publicerar AIR for TV-program med Flash Builder på ungefär samma sätt som vanliga AIR-skrivbordsprogram.

Konfigurera programmet

Se till att programmet gör följande:

• Använder Application -elementet som behållarklass i MXML-filen, om du använder en MXML-fil:

<s:Application xmlns:fx="http://ns.adobe.com/mxml/2009"
        xmlns:s="library://ns.adobe.com/flex/spark"
        xmlns:mx="library://ns.adobe.com/flex/mx">

<!-- Place elements here. -->

</s:Application>.
    Viktigt! AIR for TV-program har inte stöd för elementet WindowedApplication .
    Obs! Du behöver inte använda en MXML-fil alls. I stället kan du skapa ett ActionScript 3.0-projekt.
  • Bara använder ActionScript 3.0-klasser och -metoder som AIR-profilerna tv och extendedTV har stöd för. Mer information finns i Enhetsprofiler .

Dessutom ser du till att följande krav uppfylls i programmets XML-fil:

• application -elementets xmlns -attribut är inställt på AIR 2.5:

<application xmlns="http://ns.adobe.com/air/application/2.5">
  • Elementet supportedProfiles inkluderar tv eller extendedTV :

<supportedProfiles>tv</supportedProfiles>

Felsöka programmet

Du kan köra programmet med AIR Debug Launcher inifrån Flash Builder. Gör så här:

1. Välj Run > Debug Configurations.

2. Kontrollera att fältet Profile är inställt på Desktop.

3. Välj Run > Debug om du vill köra i felsökningsläge eller välj Run > Run om du vill köra utan funktioner för felsökning.

Eftersom du har angett elementet supportedProfiles som tv eller extendedTV visas en meny som heter Remote Control Buttons i AIR Debug Launcher. Du kan använda den här menyn för att simulera knapptryckningar på en fjärrkontroll.

Du hittar mer information i Fjärrfelsökning med Flash Builder .

Använda ANE-tillägg

Om ditt program använder ett ANE-tillägg följer du anvisningarna i Uppgiftslista för att använda ANE-tillägg .

När ett program använder ANE-tillägg bör tänka på följande:

• Du kan inte publicera programmet med Flash Builder. Om du vill publicera programmet använder du ADT. Läs mer i Paketera med ADT .

• Du kan inte köra eller felsöka programmet med Flash Builder. Om du vill felsöka programmet på utvecklingsdatorn använder du ADL. Läs mer i Enhetssimulering med ADL .