Läsa programinställningarna

Vid körning kan du hämta egenskaper från programbeskrivningsfilen och utgivar-id:t för ett program. Dessa anges i egenskaperna applicationDescriptor och publisherID i NativeApplication-objektet.

Läsa programbeskrivningsfilen

Du kan läsa programbeskrivningsfilen för det aktuella programmet, som ett XML-objekt, genom att hämta egenskapen applicationDescriptor i NativeApplication-objektet.

ActionScript 3.0-exempel:

var appXml:XML = NativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;

JavaScript-exempel:

var appXml:XML = air.ativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;

I ActionScript 3.0 får du sedan åtkomst till programbeskrivningsdata som ett XML(E 4X)-objekt, som i följande exempel.

var appXml:XML = NativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;
var ns:Namespace = appXml.namespace();
var appId = appXml.ns::id[0];
var appVersion = appXml.ns::version[0];
var appName = appXml.ns::filename[0];
air.trace("appId:", appId);
air.trace("version:", appVersion);
air.trace("filename:", appName);
var xmlString = air.NativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;

I JavaScript kan du använda ett DOMParser-objekt för att analysera dessa data, som i följande exempel:

var xmlString = air.NativeApplication.nativeApplication.applicationDescriptor;
var appXml = new DOMParser();
var xmlobject = appXml.parseFromString(xmlString, "text/xml");
var root = xmlobject.getElementsByTagName('application')[0];
var appId = root.getElementsByTagName("id")[0].firstChild.data;
var appVersion = root.getElementsByTagName("version")[0].firstChild.data;
var appName = root.getElementsByTagName("filename")[0].firstChild.data;
air.trace("appId:", appId);
air.trace("version:", appVersion);
air.trace("filename:", appName);

Mer information finns under Struktur för programbeskrivningsfil.

Hämta identifierare för program och utgivare

Program- och utgivar-id:n skapar tillsammans ett unikt id för ett AIR-program. Du anger program-id:t i <id>-elementet i programbeskrivningen. Utgivar-id:t kommer från det certifikat som används för att signera AIR-installationspaketet.

Program-id:t kan läsas från NativeApplication-objektets id-egenskap, som det visas i följande kod.

ActionScript 3.0-exempel:

trace(NativeApplication.nativeApplication.applicationID);

JavaScript-exempel:

air.trace(air.NativeApplication.nativeApplication.applicationID);

Utgivar-id:t går att läsa från NativeApplication-objektets publisherID-egenskap.

ActionScript 3.0-exempel:

trace(NativeApplication.nativeApplication.publisherID);

ActionScript 3.0-exempel:

air.trace(air.NativeApplication.nativeApplication.publisherID);
Obs! När ett AIR-program körs med ADL, har det inte något utgivar-id förutsatt att det inte har tilldelats ett temporärt sådant med -pubID-flaggan i ADL-kommandoraden.

Utgivar-id:t för ett installerat program går också att hitta i filen META-INF/AIR/publisherid inuti programinstallationskatalogen.

Mer information finns under Om utgivaridentifierare i AIR.