Informatie over trainingsbibliotheekmachtigingen

De volgende aspecten met betrekking tot machtigingen zijn belangrijk wanneer u met de trainingsbibliotheek werkt:

Machtigingen van ingeschreven personen
bepalen de toegang die studenten hebben tot een bepaalde cursus of een bepaald studieprogramma. De drie machtigingen voor ingeschreven personen zijn: Ingeschreven, Afgewezen en In afwachting van goedkeuring. Personen met de machtiging Ingeschreven kunnen een cursus of studieprogramma weergeven, maar personen met de machtiging Afgewezen hebben geen toegang tot de cursus of het studieprogramma. Personen met de machtiging In afwachting van goedkeuring hebben toestemming van de trainingsmanager nodig.

De machtigingen van ingeschreven personen worden toegewezen tijdens het maken van de cursus of het studieprogramma, maar machtigingen kunnen ook worden gewijzigd nadat de cursus of het studieprogramma is gemaakt. Als trainingsmanagers de machtigingen willen wijzigen, moeten ze de cursus of het studieprogramma openen en de lijst met deelnemers bewerken om ingeschreven personen toe te voegen of te verwijderen. Trainingsmanagers dienen bovendien over beheerdersmachtigingen te beschikken voor de map waarin de cursus of het studieprogramma zich bevindt.

Beheermachtigingen voor de trainingsbibliotheek
bepalen wie de verschillende taken met betrekking tot de bestanden en mappen in de trainingsbibliotheek mag uitvoeren, zoals het toevoegen en verwijderen van bestanden, het doorzoeken van de bibliotheekarchieven, enz. De mogelijkheid om cursussen en studieprogramma's in verschillende mappen van de trainingsbibliotheek te maken, verwijderen en bewerken wordt bepaald door de groepen waarvan een gebruiker deel uitmaakt en door de machtigingen die aan een individuele gebruiker zijn toegewezen voor bepaalde bestanden en mappen. De trainingsbibliotheek beschikt slechts over twee machtigingen: Beheren en Afgewezen.

Leden van de groep Beheerder kunnen alle bestanden en mappen in de trainingsbibliotheek beheren. Standaard beschikken trainingsmanagers alleen over de machtiging Beheren voor hun eigen map in de map Gebruikerstraining. Dat betekent dat trainingsbeheerders alleen de machtigingen voor hun eigen mappen kunnen toevoegen, verwijderen, wijzigen of toewijzen. Alle andere beheermachtigingen worden toegewezen op individuele basis of op groepsbasis door de beheerder.

Machtigingen voor trainingsbibliotheek voor geïntegreerde groepen
Adobe Connect erkent zes standaardmachtigingsgroepen, de zogenaamde geïntegreerde groepen . U kunt de machtigingen voor deze groepen niet wijzigen, maar u kunt de machtigingen wel uitbreiden door personen of groepen toe te wijzen aan meerdere geïntegreerde groepen.

De module Training is van toepassing op de groep Trainingsmanagers. Deze groep is gekoppeld aan de trainingsbibliotheek. Elke trainingsmanager beschikt over een eigen map in de map Gebruikerstraining in de trainingsbibliotheek waarin ze hun cursussen en studieprogramma's kunnen maken en beheren. Bovendien beschikt iedere trainingsmanager ook over een inhoudsmap. De Adobe Connect-beheerder kan bovendien beheermachtigingen voor specifieke mappen in de trainingsbibliotheek toewijzen aan gebruikers die geen trainingsmanagers zijn. Alleen trainingsmanagers kunnen echter nieuwe cursussen of studieprogramma's maken.