Transparante vensters

Gebruik in AIR-toepassingen in plaats van een ondoorzichtig venster een ondoorzichtig rechthoekig toepassingsvenster.

Als u een ondoorzichtig venster wilt gebruiken als startvenster van een AIR-desktoptoepassing, stelt u de volgende waarde in het XML-toepassingsbeschrijvingsbestand in:

<initialWindow>
    <transparent>false</transparent>
</initialWindow>

Voor vensters die door middel van toepassingscode worden gemaakt maakt u een object NativeWindowInitOptions, waarbij de eigenschap transparent is ingesteld op false (de standaardwaarde). Geef dit door aan de constructor NativeWindow terwijl het object NativeWindow wordt gemaakt:

// NativeWindow: flash.display.NativeWindow class

var initOptions:NativeWindowInitOptions = new NativeWindowInitOptions();
initOptions.transparent = false;
var win:NativeWindow = new NativeWindow(initOptions);

Voor een Flex Window-component moet u ervoor zorgen dat de eigenschap transparent van de component is ingesteld op false (de standaardwaarde) voordat u de methode open() van het object Window aanroept.

// Flex window component: spark.components.Window class

var win:Window = new Window();
win.transparent = false;
win.open();

Bij een transparant venster kan het zijn dat een deel van het bureaublad van de gebruiker of andere toepassingsvensters achter het toepassingsvenster worden weergegeven. Hierdoor is·voor het renderen van een transparant venster meer geheugen nodig. Het renderen van een rechthoekig, ondoorzichtig venster, of dit nu gebruik maakt van een besturingssysteemchrome of een aangepast chrome, vormt een·minder zware belasting.

Gebruik alleen een transparant venster als u een niet-rechthoekige weergave wilt of wilt dat de inhoud op de achtergrond door het toepassingsvenster wordt weergegeven.