Overbodige netwerkbewerkingen

Plaats elementen na het laden lokaal in de cache, zodat deze niet elke keer opnieuw vanaf het netwerk hoeven te worden geladen.

Als de toepassing elementen zoals media of gegevens laadt, plaatst u deze in de cache door ze op het lokale apparaat op te slaan. Bij elementen die niet vaak worden gewijzigd, hoeft de cache slechts af en toe te worden bijgewerkt. Dit is bijvoorbeeld het geval als·de toepassing één keer per dag controleert of er een nieuwe versie van een afbeeldingsbestand is, of elke twee uur controleert of er nieuwe gegevens zijn.

U kunt elementen op verschillende manieren in de cache plaatsen, afhankelijk van het type en de kenmerken van het element:

• Media-elementen zoals afbeeldingen en video: sla de bestanden met behulp van de klassen File en FileStream in het bestandssysteem op

• Afzonderlijke gegevenswaarden of kleine hoeveelheden gegevens: sla de waarden met behulp van de klasse SharedObject als lokale gedeelde objecten op

• Grotere hoeveelheden gegevens: sla de gegevens in een lokale database op, of serialiseer de gegevens en sla deze in een bestand op.

Voor het in de cache plaatsen van gegevenswaarden is in het open-source AS3CoreLib-project de klasse ResourceCache opgenomen die het laden en het in de cache plaatsen van de waarden voor u uitvoert.