Audio

Vanaf Flash Player 9.0.115.0 en AIR 1.0 kan de runtime AAC-bestanden (AAC Main, AAC LC en SBR) afspelen. Een eenvoudige optimalisatiemethode is het gebruik van AAC- in plaats van MP3-bestanden. De AAC-indeling biedt betere kwaliteit en kleinere bestanden dan de MP3-indeling bij een vergelijkbare bitsnelheid. Verlaag de bestandsgrootte om bandbreedte te besparen. Dit is een belangrijke factor op mobiele apparatuur zonder supersnelle internetverbinding.

Hardware-audiodecodering

Net als voor videodecodering zijn voor audiodecodering hoge CPU-cycli vereist. Ook audiodecodering kan worden geoptimaliseerd door benutting van de beschikbare hardware. Flash Player 10.1 en AIR 2.5 kunnen tijdens de decodering van AAC-bestanden (LC-, HE/SBR-profielen) of MP 3-bestanden (PCM wordt niet ondersteund) audiostuurprogramma's voor de hardware detecteren en gebruiken om de prestaties te verbeteren. Het CPU-verbruik wordt drastisch gereduceerd. Dat betekent dat de batterij langer meegaat en de CPU beschikbaar is voor andere bewerkingen.

Opmerking: Bij gebruik van de AAC-indeling wordt het AAC Main-profiel niet ondersteund op apparatuur, aangezien de meeste apparaten niet de juiste hardwareondersteuning verschaffen.

Hardwareaudiodecodering is een transparant proces voor gebruikers en ontwikkelaars. Wanneer de runtime audiostreams gaat afspelen, wordt, net als bij video, eerst de hardware gecontroleerd. Hardware-audiocodering vindt plaats als er een hardwarestuurprogramma beschikbaar is en de audio-indeling wordt ondersteund. Ook als de inkomende AAC- of MP3 Stream-decodering via de hardware kan worden verwerkt, kan de hardware soms niet alle effecten verwerken. Soms verwerkt de hardware vanwege hardwarebeperkingen bijvoorbeeld geen audiomixes en resampling.