GPU-rendering in Flash Player-toepassingen

Een belangrijke nieuwe functie van Flash Player 10.1 is dat de GPU gebruikt kan worden om grafische content te renderen op mobiele apparatuur. Voorheen werden afbeeldingen uitsluitend gerenderd via de CPU. Gebruik van de GPU optimaliseert rendering van filters, bitmaps, video en tekst. Vergeet niet dat GPU-rendering niet altijd even nauwkeurig is als softwarerendering. Content kan enigszins blokkerig overkomen wanneer de hardwarerenderer wordt gebruikt. Bovendien kent Flash Player 10.1 een beperking die voorkomt dat Pixel Bender-effecten op het scherm worden gerenderd. Bij gebruik van hardwareversnelling kunnen deze effecten worden gerenderd als een zwart vierkantje.

Hoewel Flash Player 10 over een GPU-versnellingsfunctie beschikte, werd de GPU niet gebruikt voor het berekenen van de afbeeldingen. De GPU werd uitsluitend gebruikt om afbeeldingen naar het scherm te verzenden. In Flash Player 10.1 wordt de GPU gebruikt om de afbeeldingen te berekenen, waarmee de rendersnelheid aanzienlijk kan worden verbeterd. Dit ontlast bovendien de CPU, hetgeen nuttig is op apparaten met beperkte bronnen, zoals mobiele apparaten.

Teneinde optimale prestaties te bereiken, wordt de GPU-modus automatisch ingesteld wanneer inhoud wordt uitgevoerd op mobiele apparaten. Hoewel wmode niet langer ingesteld hoeft te worden op gpu om GPU-rendering te verkrijgen, kunt u GPU-versnelling uitschakelen wanneer u wmode instelt op opaque of transparent .

Opmerking: Flash Player op de desktop gebruikt nog steeds de CPU om softwareredering uit te voeren. Softwarerendering wordt gebruikt omdat stuurprogramma's op de desktop aanzienlijk variëren en renderingsverschillen kunnen benadrukken. Er kunnen ook renderingsverschillen optreden tussen de desktop en enkele mobiele apparaten.