Omzetten in hoofdletters/kleine letters

Flash Player 10.1 of hoger, Adobe AIR 2.0 of hoger

Talen verschillen ook in de regels voor het omzetten van hoofdletters naar kleine letters en omgekeerd.

Bij de meeste talen die het Latijnse alfabet gebruiken is de kleine letter van de hoofdletter “I” gelijk aan “i”. Bij sommige talen (zoals Turks en Azeri) bestaat er de extra letter “ı”, zonder punt. Als gevolg hiervan wordt de kleine puntloze letter “ı” omgezet in de hoofdletter ”I”. De kleine letter “i” (met punt) wordt omgezet in de hoofdletter “İ” (met punt).

De StringTools-klasse bevat methoden waarmee dergelijke omzettingen worden uitgevoerd op basis van taalspecifieke regels.

De klasse StringTools gebruiken

De StringTools-klasse biedt twee methoden voor de omzetting van hoofdletters naar kleine letters en omgekeerd: toLowerCase() en toUpperCase(). U maakt een StringTools-object door de constructor aan te roepen met een landinstellings-id. De StringTools-klasse haalt de omzettingsregels voor de desbetreffende landinstelling (of een landinstelling die als fallback dient) op van het besturingssysteem. Het omzettingsalgoritme kan niet verder worden aangepast.

In het volgende voorbeeld worden de methoden toUpperCase() en toLowerCase() gebruikt bij het omzetten van een Duitse frase met de letter “ß”.

var phrase:String = "Schloß Neuschwanstein";
var converter:StringTools = new StringTools("de-DE");

var upperPhrase:String = converter.toUpperCase(phrase);
trace(upperPhrase); // SCHLOSS NEUSCHWANSTEIN

var lowerPhrase:String = converter.toLowerCase(upperPhrase);
trace(lowerPhrase);    // schloss neuschwanstein

Met de methode toUpperCase() wordt de kleine letter “ß” omgezet in de hoofdletters “SS”. Deze omzetting geldt echter in één richting. Wanneer de letters “SS” worden omgezet naar kleine letters, is het resultaat “ss” en niet “ß”.