MovieClip-objecten met ActionScript maken

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Een manier om in Flash inhoud aan het scherm toe te voegen, is het slepen van elementen van de bibliotheek naar het werkgebied. Dit is echter niet het enige werkschema. Bij ingewikkelde projecten geven ervaren ontwikkelaars vaak de voorkeur aan het maken van filmclips via programmacodes. Deze benadering biedt verschillende voordelen: eenvoudig hergebruik van code, snellere compilatie en geavanceerde wijzigingen die alleen in ActionScript beschikbaar zijn.

De weergaveoverzicht-API van ActionScript 3.0 stroomlijnt het proces waarbij dynamisch MovieClip-objecten worden gemaakt. De mogelijkheid om een MovieClip-instantie rechtstreeks te instantiëren, los van het proces waarbij de instantie aan het weergaveoverzicht wordt toegevoegd, biedt flexibiliteit en eenvoud zonder de beheermogelijkheden te beperken.

Wanneer u in ActionScript 3.0 via programmacode een filmclipinstantie (of een ander weergaveobject) maakt, is de instantie pas op het scherm zichtbaar wanneer deze aan het weergaveoverzicht is toegevoegd door de methode addChild() of addChildAt() op een weergaveobjectcontainer aan te roepen. Hierdoor kunt u een filmclip maken, de eigenschappen ervan instellen en zelfs methoden aanroepen, voordat de filmclip naar het scherm wordt gerenderd. Zie Werken met weergaveobjectcontainers voor meer informatie over het werken met de weergavelijst.