De externe API gebruiken

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Met de externe API van ActionScript 3.0 ( flash.external.ExternalInterface ) is directe communicatie mogelijk tussen ActionScript en de containertoepassing waarin Adobe Flash Player wordt uitgevoerd. Gebruik de ExternalInterface-API om interactie tussen een SWF-document en JavaScript op een HTML-pagina tot stand te brengen.

U kunt de externe API gebruiken om te communiceren met een containertoepassing en gegevens door te geven tussen ActionScript en JavaScript op een HTML-pagina.

Sommige algemene externe API-taken zijn:
  • Informatie ophalen over de containertoepassing.

• ActionScript gebruiken om code aan te roepen op een webpagina die wordt weergegeven in een browser of een AIR-bureaubladtoepassing.

• ActionScript-code aanroepen van een webpagina.

• Een proxy maken om het aanroepen van ActionScript-codes uit een webpagina te vereenvoudigen.

Opmerking: Deze discussie over de externe interface beslaat alleen de communicatie tussen ActionScript in een SWF-bestand en de containertoepassing die een verwijzing naar Flash Player of de instantie bevat waarin het SWF-bestand is geladen. Elk ander gebruik van Flash Player binnen een toepassing valt buiten het bereik van deze documentatie. Flash Player is bedoeld om als browserinsteekmodule of als projector (zelfstandige toepassing) te worden gebruikt. De ondersteuning voor andere gebruiksscenario’s is mogelijk beperkt.

De externe API in AIR gebruiken

Aangezien een AIR-toepassing niet beschikt over een externe container, wordt deze externe interface niet algemeen toegepast en is de interface over het algemeen niet nodig. Wanneer uw AIR-toepassing rechtstreeks een SWF-bestand laadt, kan de toepassingscode rechtstreeks communiceren met de ActionScript-code in het SWF-bestand (afhankelijk van beperkingen met betrekking tot de beveiligingssandbox).

Wanneer uw AIR-toepassing echter een SWF-bestand laadt met een HTML-pagina in een HTMLLoader-object (of een HTML-component in Flex), fungeert het HTMLLoader-object als de externe container. Zo kunt u met de externe interface communiceren tussen de ActionScript-code in het geladen SWF-bestand en de JavaScript-code in de HTML-pagina die geladen is in de HTMLLoader.