Lezen van en schrijven naar het systeemklembord

Flash Player 10 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Om het klembord van het besturingssysteem te lezen, roept u de getData() -methode aan van het Clipboard.generalClipboard -object en slaat u de naam van de indeling over om te lezen:

import flash.desktop.Clipboard;
import flash.desktop.ClipboardFormats;

if(Clipboard.generalClipboard.hasFormat(ClipboardFormats.TEXT_FORMAT)){
    var text:String = Clipboard.generalClipboard.getData(ClipboardFormats.TEXT_FORMAT);
}
Opmerking: Inhoud actief in Flash Player of in een niet-applicatie sandbox in AIR kan de getData() -methode alleen aanroepen in een gebeurtenishandler voor een paste -gebeurtenis. Met andere woorden kan alleen code die actief is in de AIR-toepassing de getData() -methode aanroepen buiten een paste -gebeurtenishandler.

Als u naar het klembord wilt schrijven, voegt u de gegevens in een of meer indelingen toe aan het object Clipboard.generalClipboard . Bestaande gegevens in dezelfde indeling worden automatisch overschreven. het is echter een goede oefening om ook het systeemklembord leeg te maken, voordat u er nieuwe gegevens op schrijft, zodat ongerelateerde gegevens in andere indelingen ook worden verwijderd.

import flash.desktop.Clipboard;
import flash.desktop.ClipboardFormats;

var textToCopy:String = "Copy to clipboard.";
Clipboard.generalClipboard.clear();
Clipboard.generalClipboard.setData(ClipboardFormats.TEXT_FORMAT, textToCopy, false);
Opmerking: Actieve inhoud in Flash Player of in een niet-toepassingssandbox in AIR kan de setData() -methode alleen aanroepen in een gebeurtenishandler voor een gebruikersgebeurtenis, zoals een toetsenbord- of muisgebeurtenis of een copy - of cut -gebeurtenis. Met andere woorden, alleen actieve code in de AIR-toepassingssandbox kan de setData() -methode buiten een gebruikersgebeurtenishandler aanroepen.