Foutberichten, id's en argumenten voor SQL

De klasse SQLError vertegenwoordigt diverse fouten die kunnen optreden bij het werken met een lokale SQL-database van Adobe AIR. Voor elke gegeven uitzondering heeft de SQLError-instantie een eigenschap details met een Engelstalig foutbericht. Daarnaast heeft elk foutbericht een bijbehorende unieke id die beschikbaar is in de eigenschap detailID van het SQLError-object Aan de hand van de eigenschap detailID kan een toepassing het specifieke gedetailleerde foutbericht herkennen. De toepassing kan dan een alternatieve tekst leveren voor de eindgebruiker in de taal die hoort bij de geselecteerde landinstelling. De argumentwaarden in de array detailArguments kunnen dienen als vervanging voor de desbetreffende positie in de tekenreeks van het foutbericht. Dit is handig voor toepassingen die het foutbericht van de eigenschap details voor een fout rechtstreeks weergeven voor eindgebruikers met een specifieke landinstelling.

De volgende tabel bevat een lijst met de waarden van detailID en de bijbehorende Engelstalige tekst van het foutbericht. Variabelen in de berichten geven aan waar de waarden van detailArguments terecht komen in runtime. Deze lijst kan worden gebruikt als bron voor het vertalen van de foutberichten die kunnen optreden bij SQL-databasebewerkingen.

SQLError-detailID

Engelstalig foutbericht en parameters

1001

Connection closed (Verbinding gesloten).

1102

Database must be open to perform this operation (Database moet zijn geopend om deze bewerking uit te voeren).

1003

%s [,|and %s] parameter name(s) found in parameters property but not in the SQL specified (parameternaam/-namen %s [,|en %s] wel gevonden in parametereigenschap, maar niet in de opgegeven SQL).

1004

Mismatch in parameter count (Ongelijk aantal parameters). Found %d in SQL specified and %d value(s) set in parameters property (%d gevonden in opgegeven SQL en waarde(n) %d ingesteld in parametereigenschap). Expecting values for %s [,|and %s] (Waarden voor %s [,|en %s] verwacht).

1005

Auto compact could not be turned on (Kan automatisch comprimeren niet inschakelen).

1006

The pageSize value could not be set (Kan de waarde pageSize niet instellen).

1007

The schema object with name '%s' of type '%s' in database '%s' was not found (Het schemaobject met de naam '%s' van het type '%s' in de database '%s' is niet gevonden).

1008

The schema object with name '%s' in database '%s' was not found (Het schemaobject met de naam '%s' in de database '%s' is niet gevonden).

1009

No schema objects with type '%s' in database '%' were found (Geen schemaobjecten van het type '%s' gevonden in de database '%').

1010

No schema objects in database '%s' were found (Geen schemaobjecten gevonden in de database '%s').

2001

Parser stack overflow. (Parseerstapeloverloop.)

2002

Too many arguments on function '%s'. (Te veel argumenten voor functie '%s'.)

2003

near '%s': syntax error. (bij '%s': syntaxisfout.)

2004

there is already another table or index with this name: '%s'. (er is al een andere tabel of index met deze naam: '%s'.)

2005

PRAGMA is not allowed in SQL. (PRAGMA is niet toegestaan in SQL.)

2006

Not a writable directory. (Geen schrijfbare directory.)

2007

Unknown or unsupported join type: '%s %s %s'. (Onbekend of niet-ondersteund join-type: '%s %s %s'.)

2008

RIGHT and FULL OUTER JOINs are not currently supported. (RIGHT- en FULL OUTER- JOINs worden momenteel niet ondersteund.)

2009

A NATURAL join may not have an ON or USING clause. (Een NATURAL-join mag geen ON- of USING-component bevatten.)

2010

Cannot have both ON and USING clauses in the same join. (Kan geen ON- en USING-component hebben in dezelfde join.)

2011

Cannot join using column '%s' - column not present in both tables. (Geen join mogelijk op kolom '%s' - kolom niet aanwezig in beide tabellen.)

2012

Only a single result allowed for a SELECT that is part of an expression. (Alleen enkelvoudig resultaat toegestaan voor een SELECT die onderdeel vormt van een expressie.)

2013

No such table: '[%s.]%s'. (Geen tabel: '[%s.]%s'.)

2014

No tables specified. (Geen tabellen opgegeven.)

2015

Too many columns in result set|too many columns on '%s'. (Te veel kolommen ingesteld in resultatenset|te veel kolommen in '%s'.)

2016

%s ORDER|GROUP BY term out of range - should be between 1 and %d (%s ORDER|GROUP BY-term buiten bereik - moet liggen tussen 1 en %d)

2017

Too many terms in ORDER BY clause. (Te veel termen in ORDER BY-component.)

2018

%s ORDER BY term out of range - should be between 1 and %d. (%s ORDER BY-term buiten bereik - moet liggen tussen 1 en %d.)

2019

%r ORDER BY term does not match any column in the result set. (%r ORDER BY-term komt niet overeen met een kolom in resultatenset.)

2020

ORDER BY clause should come after'%s' not before. (ORDER BY-component moet na '%s' staan en niet ervoor.)

2021

LIMIT clause should come after'%s' not before. (LIMIT-component moet na '%s' staan en niet ervoor.)

2022

SELECTs to the left and right of '%s' do not have the same number of result columns. (SELECT-exemplaren links en rechts van '%s' hebben niet hetzelfde aantal resultaatkolommen.)

2023

A GROUP BY clause is required before HAVING. (Een GROUP BY-component is vereist vóór HAVING.)

2024

Aggregate functions are not allowed in the GROUP BY clause. (Statistische functies zijn niet toegestaan in de GROUP BY-component.)

2025

DISTINCT in aggregate must be followed by an expression. (DISTINCT in statistische functie moet worden gevolgd door een expressie.)

2026

Too many terms in compound SELECT. (Te veel termen in samengestelde SELECT.)

2027

Too many terms in ORDER|GROUP BY clause. (Te veel termen in ORDER-|GROUP BY-component.)

2028

Temporary trigger may not have qualified name. (Tijdelijke trigger mag geen gekwalificeerde naam hebben.)

2030

Trigger '%s' already exists. (Trigger '%s' bestaat al.)

2032

Cannot create BEFORE|AFTER trigger on view: '%s'. (Kan geen trigger BEFORE|AFTER maken voor weergave:'%s'.)

2033

Cannot create INSTEAD OF trigger on table: '%s'. (Kan geen trigger INSTEAD OF maken voor tabel: '%s'.)

2034

No such trigger: '%s'. (Geen trigger: '%s'.)

2035

Recursive triggers not supported ('%s'). (Recursieve triggers niet ondersteund ('%s'.)

2036

No such column: %s[. (Geen kolom: %s[.)%s[.%s]]

2037

VACUUM is not allowed from SQL. (VACUUM is niet toegestaan door SQL)

2043

Table '%s': indexing function returned an invalid plan. (Tabel '%s': indexeringsfunctie heeft een ongeldig plan geretourneerd.)

2044

At most %d tables in a join. (Maximaal %d tabellen in een join.)

2046

Cannot add a PRIMARY KEY column. (Kan geen kolom PRIMARY KEY toevoegen.)

2047

Cannot add a UNIQUE column. (Kan geen kolom UNIQUE toevoegen.)

2048

Cannot add a NOT NULL column with default value NULL. (Kan geen kolom NOT NULL toevoegen met standaardwaarde NULL.)

2049

Cannot add a column with non-constant default. (Kan geen kolom toevoegen met niet-constante standaardwaarde.)

2050

Cannot add a column to a view. (Kan geen kolom toevoegen aan een weergave.)

2051

ANALYZE is not allowed in SQL. (ANALYZE is niet toegestaan in SQL.)

2052

Invalid name: '%s'. (Ongeldige naam: '%s'.)

2053

ATTACH is not allowed from SQL. (ATTACH is niet toegestaan door SQL)

2054

%s '%s' cannot reference objects in database '%s' (%s '%s' kan niet verwijzen naar objecten in database '%s')

2055

Access to '[%s.]%s.%s' is prohibited. (Toegang tot '[%s.]%s.%s' is verboden.)

2056

Not authorized. (Niet geautoriseerd.)

2058

No such view: '[%s.]%s'. (Geen weergave: '[%s.]%s'.)

2060

Temporary table name must be unqualified. (Tijdelijke tabelnaam moet ongekwalificeerd zijn.)

2061

Table '%s' already exists. (Tabel '%s' bestaat al.)

2062

There is already an index named: '%s'. (Er is al een index met de naam: '%s'.)

2064

Duplicate column name: '%s'. (Dubbele kolomnaam: '%s'.)

2065

Table '%s' has more than one primary key. (Tabel '%s' heeft meer dan één primaire sleutel.)

2066

AUTOINCREMENT is only allowed on an INTEGER PRIMARY KEY (AUTOINCREMENT is alleen toegestaan voor een INTEGER PRIMARY KEY)

2067

No such collation sequence: '%s'. (Geen sorteervolgorde: '%s'.)

2068

Parameters are not allowed in views. (Parameters zijn niet toegestaan in weergaven.)

2069

View '%s' is circularly defined. (Weergave '%s' is circulair gedefinieerd.)

2070

Table '%s' may not be dropped. (Tabel '%s' mag niet worden verwijderd.)

2071

Use DROP VIEW to delete view '%s'. (Gebruik DROP VIEW voor het verwijderen van weergave '%s'.)

2072

Use DROP TABLE to delete table '%s'. (Gebruik DROP TABLE voor het verwijderen van tabel '%s'.)

2073

Foreign key on '%s' should reference only one column of table. (Externe sleutel voor '%s' moet verwijzen naar slechts één kolom van tabel '%s'.)

2074

Number of columns in foreign key does not match the number of columns in the referenced table. (Aantal kolommen in externe sleutel komt niet overeen met het aantal kolommen in de tabel waarnaar wordt verwezen.)

2075

Unknown column '%s' in foreign key definition. (Onbekende kolom '%s' in definitie van externe sleutel.)

2076

Table '%s' may not be indexed. (Tabel '%s' mag niet worden geïndexeerd.)

2077

Views may not be indexed. (Weergaven mogen niet worden geïndexeerd.)

2080

Conflicting ON CONFLICT clauses specified. (Conflicterende ON CONFLICT-componenten opgegeven.)

2081

No such index: '%s'. (Geen index: '%s'.)

2082

Index associated with UNIQUE or PRIMARY KEY constraint cannot be dropped. (Index die is gekoppeld aan de beperking UNIQUE of PRIMARY KEY, kan niet worden verwijderd.)

2083

BEGIN is not allowed in SQL. (BEGIN is niet toegestaan in SQL.)

2084

COMMIT is not allowed in SQL. (COMMIT is niet toegestaan in SQL.)

2085

ROLLBACK is not allowed in SQL. (ROLLBACK is niet toegestaan in SQL.)

2086

Unable to open a temporary database file for storing temporary tables. (Kan tijdelijk databasebestand voor de opslag van tijdelijke tabellen niet openen.)

2087

Unable to identify the object to be reindexed. (Kan opnieuw te indexeren object niet identificeren.)

2088

Table '%s' may not be modified. (Tabel '%s' mag niet worden gewijzigd.)

2089

Cannot modify '%s' because it is a view. (Kan '%s' niet wijzigen omdat het een weergave is.)

2090

Variable number must be between ?0 and ?%d<. (Variabel getal moet liggen tussen ?0 en ?%d<.)

2092

Misuse of aliased aggregate '%s'. (Verkeerd gebruik van statistische functie '%s' met alias.)

2093

Ambiguous column name: '[%s.[%s.]]%s'. (Ambigue kolomnaam: '[%s.[%s.]]%s'.)

2094

No such function: '%s'. (Geen functie: '%s'.)

2095

Wrong number of arguments to function '%s'. (Onjuist aantal argumenten voor de functie '%s'.)

2096

Subqueries prohibited in CHECK constraints. (Subquery's verboden in CHECK-beperkingen.)

2097

Parameters prohibited in CHECK constraints. (Parameters verboden in CHECK-beperkingen.)

2098

Expression tree is too large (maximum depth %d) (Expressiestructuur is te groot (maximale diepte %d))

2099

RAISE() may only be used within a trigger-program (RAISE() mag alleen worden gebruikt binnen een triggerprogramma)

2100

Table '%s' has %d columns but %d values were supplied. (Tabel '%s' heeft %d kolommen, maar er zijn %d waarden opgegeven.)

2101

Database schema is locked: '%s'. (Databaseschema is vergrendeld: '%s'.)

2102

Statement too long. (Instructie te lang.)

2103

Unable to delete/modify collation sequence due to active statements (Kan sorteervolgorde niet verwijderen/wijzigen vanwege actieve instructies)

2104

Too many attached databases - max %d. (Te veel gekoppelde databases - max. %d.)

2105

Cannot ATTACH database within transaction. (ATTACH van database binnen transactie niet mogelijk.)

2106

Database '%s' is already in use. (Database '%s' wordt al gebruikt.)

2108

Attached databases must use the same text encoding as main database. (Gekoppelde databases moeten dezelfde tekstcodering gebruiken als de hoofddatabase.)

2200

Onvoldoende geheugen.

2201

Unable to open database. (Kan database niet openen.)

2202

Cannot DETACH database within transaction. (DETACH van database binnen transactie niet mogelijk.)

2203

Cannot detach database: '%s'. (Kan database niet ontkoppelen: '%s'.)

2204

Database '%s' is locked. (Database '%s' is vergrendeld.)

2205

Unable to acquire a read lock on the database. (Kan geen leesbeveiliging op de database aanbrengen.)

2206

[column|columns] '%s'[,'%s'] are not [unique|is] not unique. ([kolom|kolommen] '%s'[,'%s'] zijn niet [uniek|is] niet uniek.)

2207

Malformed database schema. (Databaseschema met ongeldige indeling.)

2208

Unsupported file format. (Niet-ondersteunde bestandsindeling.)

2209

Unrecognized token: '%s'. (Niet-herkend token: '%s'.)

2300

Could not convert text value to numeric value. (Kan tekstwaarde niet omzetten naar numerieke waarde.)

2301

Could not convert string value to date. (Kan tekenreekswaarde niet omzetten naar datum.)

2302

Could not convert floating point value to integer without loss of data. (Kan zwevende-kommawaarde niet omzetten naar geheel getal zonder gegevensverlies.)

2303

Cannot rollback transaction - SQL statements in progress. (Kan transactie niet terugdraaien - SQL-instructies worden uitgevoerd.)

2304

Cannot commit transaction - SQL statements in progress. (Kan transactie niet vastleggen - SQL-instructies worden uitgevoerd.)

2305

Database table is locked: '%s'. (Databasetabel is vergrendeld: '%s'.)

2306

Read-only table. (Alleen-lezen tabel.)

2307

String or blob too big. (Tekenreeks of blob te groot.)

2309

Cannot open indexed column for writing. (Kan geďndexeerde kolom niet openen voor schrijven.)

2400

Cannot open value of type %s. (Kan waarde van type %s niet openen.)

2401

No such rowid: %s<. (Geen rij-id: %s<.)

2402

Object name reserved for internal use: '%s'. (Objectnaam gereserveerd voor intern gebruik: '%s')

2403

View '%s' may not be altered. (Weergave '%s' mag niet worden gewijzigd.)

2404

Default value of column '%s' is not constant. (Standaardwaarde van kolom '%s' is niet constant.)

2405

Not authorized to use function '%s'. (Niet bevoegd tot gebruik van functie '%s'.)

2406

Misuse of aggregate function '%s'. (Verkeerd gebruik van statistische functie '%s'.)

2407

Misuse of aggregate: '%s'. (Verkeerd gebruik van statistische functie: '%s'.)

2408

No such database: '%s'. (Geen database: '%s'.)

2409

Table '%s' has no column named '%s'. (Tabel '%s' heeft geen kolom met de naam '%s'.)

2501

No such module: '%s'. (Geen module: '%s'.)

2508

No such savepoint: '%s'. (Geen opslagpunt: '%s'.)

2510

Cannot rollback - no transaction is active. (Rollback niet mogelijk: geen transactie is actief.)

2511

Cannot commit - no transaction is active. (Kan niet vastleggen: geen transactie is actief.)