Een vooraf ontworpen skin selecteren

U kunt een skin selecteren voor de component FLVPlayback door in Componentcontrole op de cel waarde te klikken voor de parameter skin . Vervolgens klikt u op het vergrootglaspictogram om het volgende dialoogvenster van Skin selecteren te openen, waarin u een skin kunt selecteren of de URL kunt opgeven voor het SWF-bestand met skin.

Afbeelding groot weergeven
Dialoogvenster Skin selecteren voor FLVPlayback

De skins die worden vermeld in het pop-upmenu Skin bevinden zich in de Flash-toepassingsmap /Flash Configuration/FLVPlayback Skins/ActionScript 3.0. U kunt nieuwe skins beschikbaar maken voor dit dialoogvenster door deze te maken en het SWF-bestand in de map te zetten. De naam verschijnt in het pop-upmenu met de extensie .swf. Zie Een nieuwe skin maken voor meer informatie over het maken van een skinset.

Voor de skins die u toewijst door de eigenschap skin in te stellen, door tijdens het ontwerp de skinparameter in te stellen of met ActionScript tijdens de uitvoering, kunt u waarden opgeven voor de kleur en het transparantieniveau (alpha) die onafhankelijk zijn van de geselecteerde skin. Als u tijdens het ontwerpen waarden wilt opgeven voor de kleur en de transparantie, opent u de kleurkiezer in het dialoogvenster Skin selecteren (zie hieronder).

Kleurkiezer in het dialoogvenster Skin selecteren
Kleurkiezer in het dialoogvenster Skin selecteren

Wanneer u een kleur wilt selecteren, klikt u op een staal in het deelvenster of geeft u de numerieke waarde van de gewenste kleur op in het tekstvak. Gebruik de schuifregelaar of typ een percentage in het tekstvak Alpha om een waarde voor de transparantie op te geven.

Als u bij uitvoering een waarde voor de kleur en de transparantie wilt opgeven, stelt u de eigenschappen skinBackgroundColor en skinBackgroundAlpha in. Stel de eigenschap skinBackgroundColor in op een waarde 0xRRGGBB (rood, groen, blauw). Stel de eigenschap skinBackgroundAlpha in op een getal tussen 0,0 en 1,0. In het volgende voorbeeld wordt skinBackgroundColor op 0xFF0000 (rood) en skinBackgroundAlpha op 0,5 ingesteld.

my_FLVPlybk.skinBackgroundColor = 0xFF0000;
my_FLVPlybk.skinBackgroundAlpha = .5;

De standaardwaarden zijn de waarden die het laatst door de gebruiker zijn gekozen.

Als u voor de component FLVPlayback een skin wilt toewijzen met de aangepaste UI-componenten voor het afspelen van FLV, selecteert u Geen in het pop-upmenu.