AIR-functionaliteit voor tv's

U kunt Adobe® AIR®-toepassingen ontwikkelen voor tv-apparaten, zoals televisies, digitale videorecorders en Blu-ray-spelers, als het desbetreffende apparaat over Adobe AIR for TV beschikt. AIR for TV is geoptimaliseerd voor tv-apparaten. De hardwareversnellers van een apparaat worden bijvoorbeeld gebruikt om video en grafische afbeeldingen van hoge kwaliteit te genereren.

AIR-toepassingen voor tv-apparaten zijn toepassingen op basis van SWF, niet van HTML. Uw AIR for TV-toepassing kan optimaal gebruikmaken van de hardwareversnelling, net als van de overige AIR-functionaliteit die uiterst geschikt is voor 'woonkameromgevingen'.

Apparaatprofielen

AIR maakt gebruik van profielen om een groep apparaten met gelijke mogelijkheden als doel te definiëren. Gebruik de volgende profielen voor AIR for TV-toepassingen:

• Het tv -profiel. Gebruik dit profiel in AIR-toepassingen die zijn bedoeld voor een AIR for TV-apparaat.

• Het extendedTV -profiel. Gebruik dit profiel als uw AIR for TV-toepassing gebruikmaakt van native extensies.

De ActionScript-mogelijkheden die zijn gedefinieerd voor deze profielen, worden besproken in Apparaatprofielen . Specifieke ActionScript-verschillen bij AIR for TV-toepassingen zijn opgenomen in Naslaggids voor ActionScript 3.0 voor het Adobe Flash-platform .

Zie Ondersteunde profielen voor informatie over AIR for TV-profielen.

Hardwareversnelling

Televisieapparaten verschaffen hardwareversnellers die de prestaties van afbeeldingen en video's in uw AIR-toepassing aanzienlijk verbeteren. Zie Aandachtspunten ontwerp AIR for TV-toepassing voor informatie over deze hardwareversnellers.

Inhoud beschermen

Met AIR for TV kunt u de consument veelzijdige ervaringen bieden op gebied van hoogwaardige video-inhoud, van Hollywood-kaskrakers tot minder bekende films en afleveringen van tv-series. Leveranciers van inhoud kunnen interactieve toepassingen maken met de programma's van Adobe. Ze kunnen Adobe-serverproducten opnemen in de distributie-infrastructuur van hun inhoud of samenwerken met een van de ecosysteempartners van Adobe.

Inhoudbeveiliging is een belangrijke vereiste voor de distributie van kwaliteitsvideo. AIR for TV biedt ondersteuning voor Adobe® Flash® Access™, een oplossing voor bescherming en monetisatie van inhoud die voldoet aan de strenge beveiligingsvereisten van eigenaars van inhoud, zoals de grote filmstudio's.

Flash Access ondersteunt het volgende:

• Streamen en downloaden van video.

• Verschillende bedrijfsmodellen, zoals advertenties, abonnementen, verhuur en elektronische doorverkoop.

• Verschillende technologieën voor het leveren van inhoud, zoals HTTP Dynamic Streaming, streaming via RTMP (Real Time Media Protocol) met gebruik van Flash® Media Server en progressief downloaden met HTTP.

AIR for TV biedt bovendien geïntegreerde ondersteuning voor RTMPE, de gecodeerde versie van RTMP, voor bestaande streamingoplossingen met lagere beveiligingsvereisten. Flash Media Server biedt ondersteuning voor RTMPE en verwante SWF-verificatietechnologieën.

Zie Toegang tot Adobe Flash voor meer informatie.

Meerkanaalsaudio

Vanaf AIR 3 ondersteunt AIR for TV meerkanaalsaudio voor video's die progressief worden gedownload van een HTTP-server. De volgende codecs worden ondersteund:

• AC-3 (Dolby Digital)

• E-AC-3 (Enhanced Dolby Digital)

• DTS Digital Surround

• DTS Express

• DTS-HD High Resolution Audio

• DTS-HD Master Audio

Opmerking: Multikanaalsaudio wordt nog niet ondersteund in video's die van een Adobe Flash Media-server worden gestreamd.

Game-invoer

Vanaf AIR 3 biedt AIR for TV ondersteuning voor ActionScript-API's die toepassingen in staat stellen te communiceren met aangesloten game-invoerapparaten, zoals joysticks, gamepads en wands. Hoewel dit apparaten voor game-invoer worden genoemd, kunnen niet alleen games, maar alle AIR for TV-toepassingen deze apparaten gebruiken.

Er zijn vele verschillende game-invoerapparaten met verschillende mogelijkheden beschikbaar. De apparaten worden daarom gegeneraliseerd in de API, zodat toepassingen goed kunnen functioneren met verschillende (en wellicht onbekende) typen game-invoerapparaten.

De klasse GameInput vormt het toegangspunt tot de ActionScript-API's voor game-invoer. Zie GameInput voor meer informatie.

Met Stage 3D versnelde rendering van afbeeldingen

Vanaf AIR 3 biedt AIR for TV ondersteuning voor met Stage 3D versnelde rendering van afbeeldingen. De Stage3D -ActionScript-API's worden gevormd door een set laag-niveau-API's met GPU-versnelling die geavanceerde 2D- en 3D-functies mogelijk maken. Deze laag-niveau-API's geven ontwikkelaars de flexibiliteit om GPU-hardwareversnelling te benutten, hetgeen de prestaties aanzienlijk ten goede komt. U kunt ook de gamingengines gebruiken die de Stage3D-ActionScript-API's ondersteunen.

Zie Gamingengines, 3D en Stage 3D voor meer informatie.

Native extensies

Wanneer uw toepassing bedoeld is voor het extendedTV -profiel, kunt u ANE-pakketten (AIR Native Extension) gebruiken.

De producent van een apparaat levert doorgaans ANE-pakketten voor toegang tot apparaatfuncties die anders niet zouden worden ondersteund door AIR. U kunt bijvoorbeeld met een native extensie kanalen wijzigen op een televisie of de weergave op een videospeler pauzeren.

Wanneer u een AIR for TV-toepassing verpakt die ANE-pakketten gebruikt, verpakt u de toepassing in een AIRN-bestand in plaats van in een AIR-bestand.

Native extensies voor AIR for TV-apparaten zijn altijd met apparaten gebundelde native extensies. Met apparaten gebundeld wil zeggen dat de extensiebibliotheken op het AIR for TV-apparaat zijn geïnstalleerd. Het ANE-pakket dat u in uw toepassingspakket opneemt, bevat nooit de native bibliotheken van de extensie. Soms bevat dit slechts een exclusieve ActionScript-versie van de native extensie. Deze exclusieve ActionScript-versie is een sectie of simulator van de extensie. De fabrikant van het apparaat installeert de ware extensie, inclusief de native bibliotheken, op het apparaat.

Bedenk het volgende wanneer u native extensies ontwikkelt:

• Raadpleeg altijd de fabrikant van apparaten waarvoor u een native extensie voor AIR for TV maakt.

• Op sommige AIR for TV-apparaten maakt alleen de fabrikant native extensies.

• Voor alle AIR for TV-apparaten geldt dat de apparaatfabrikant bepaalt welke native extensies worden geïnstalleerd.

• De ontwikkelingstools voor het samenstellen van native extensies voor AIR for TV variëren per fabrikant.

Zie Native extensies gebruiken voor Adobe AIR voor meer informatie over het gebruik van native extensies in AIR-toepassingen.

Zie Native extensies ontwikkelen voor Adobe AIR voor informatie over het maken van native extensies.