De interface ApplicationUpdaterUI lokaliseren

De klasse ApplicationUpdaterUI biedt een standaardgebruikersinterface voor het updateproces. Deze interface is voorzien van dialoogvensters waarmee de gebruiker het proces kan starten, annuleren en andere handelingen kan uitvoeren.

Via het element description van het update-descriptorbestand kunt u de beschrijving van de toepassing definiëren in meerdere talen. Gebruik meerdere text -elementen die lang -attributen definiëren, zoals in het volgende voorbeeld:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
     <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/1.0">
       <version>1.1a1</version>
       <url>http://example.com/updates/sample_1.1a1.air</url>
       <description>
           <text xml:lang="en">English description</text>
           <text xml:lang="fr">French description</text>
           <text xml:lang="ro">Romanian description</text>
       </description>
    </update>

Het updateframework gebruikte beschrijving die het best past bij de lokalisatieketen van de eindgebruiker. Zie Het update-descriptorbestand definiëren en het AIR-bestand toevoegen aan uw webserver voor meer informatie.

Flex-ontwikkelaars kunnen rechtstreeks een nieuwe taal toevoegen aan de bundel "ApplicationUpdaterDialogs" .

JavaScript-ontwikkelaars kunnen de methode addResources() van het updater-object aanroepen. Deze methode voegt dynamisch een nieuwe resourcebundel toe voor een taal. De resourcebundel definieert gelokaliseerde tekenreeksen voor een taal. Deze tekenreeksen worden gebruikt in de tekstvelden van de verschillende dialoogvensters.

JavaScript-ontwikkelaars kunnen de eigenschappen localeChain van de klasse ApplicationUpdaterUI gebruiken om de keten van landinstellingen die wordt gebruikt door de gebruikersinterface, te definiëren. In het algemeen maken alleen JavaScript (HTML)-ontwikkelaars gebruik van deze eigenschap. Flex-ontwikkelaars kunnen de ResourceManager gebruiken om de keten van landinstellingen te beheren.

De volgende JavaScript-code definieert bijvoorbeeld resourcebundels voor Roemeens en Hongaars:

appUpdater.addResources("ro_RO",
                    {titleCheck: "Titlu", msgCheck: "Mesaj", btnCheck: "Buton"});
appUpdater.addResources("hu", {titleCheck: "Cím", msgCheck: "Üzenet"});
var languages = ["ro", "hu"];
languages = languages.concat(air.Capabilities.languages);
var sortedLanguages = air.Localizer.sortLanguagesByPreference(languages,
                         air.Capabilities.language,
                         "en-US");
sortedLanguages.push("en-US");
appUpdater.localeChain = sortedLanguages;

Zie de beschrijving van de methode addResources() van de klasse ApplicationUpdaterUI in de taalreferentie voor meer informatie.