Skriptreferens

Adobe® XML-formulärobjektmodell, som är baserad på Adobe XML Forms Architecture, representerar underliggande teknologi bakom lösningarna för Adobe XML-formulär och inkluderar XML-arkitekturkoncept som Document Object Model (DOM). Genom att använda den här teknologin kan formulärutvecklare skapa komplexa och flexibla formulärbaserade program för användning med klienten eller servern.

Med Adobe® LiveCycle® Designer 10 kan en formulärutvecklare skapa intelligenta formulär med de alternativ som finns i det grafiska gränssnittet i Designer.

Genom att köra skript mot XML-formulärobjektmodellen kan formulärutvecklare ytterligare manipulera alla aspekter av formuläret och utöka funktionen för formuläret utöver vad som finns tillgängligt i gränssnittet för Designer. Du kan t.ex. lägga in en enkel beräkning som automatiskt uppdaterar kostnaderna på en inköpsorder eller ett mer avancerat skript som ändrar formulärets utseende beroende på användarens nationella inställningar.

Skript stöds för två språk: FormCalc (Adobes eget beräkningsspråk) och JavaScript (ett kraftfullt och mycket vanligt skriptspråk).

Varje värd, t.ex. Adobe® Acrobat och Adobe® Reader, ansvarar för att använda de tillgängliga metoderna. Vissa metoder är meningslösa på en server, t ex beep. Servern använder inte de här metoderna, och kan i stället ge ett felmeddelande om användaren försöker anropa metoden.

Information om grunderna för hur du skapar skript finns i Skriptgrunder.

Delformulär och behållare

I Designer är formulär dokument som skapas ur en hierarki av tillvalsupprepade tillverkningsblock, kända som delformulär. Varje delformulär kontrollerar en del av den totala strukturen, presentation och beteende för formuläret. Individuella delformulär kapslar in en kombination av objekt som producerar ifyllbara regioner (fält) och ej ifyllbara regioner (ritade objekt). Delformulär kan även innehålla andra delformulär och varje delformulär har egenskaper som avgör hur och när delformuläret instantieras till ett konstruerat formulär.

I varje formulär finns något som kallas för behållare. En behållare är ett objekt som innehåller data eller värden. Till enkla behållare, sådana som inte kan innehålla andra behållare eller objekt, räknas fält (textfält, numeriska fält, knappar) och ritade objekt (text, cirkel, linje). Alla behållare som kan innehålla såväl andra behållare som andra objekt kallas sammansatta behållare. Delformulär är ett exempel på en sammansatt behållare.

Versionsmappning till XML Forms Architecture (XFA)

Varje version av Designer levereras med en specifik version av XML-formulärarkitekturen (XFA). XFA representerar tekniken som ligger bakom Adobe XML-formulären.

Den version av XFA i vilken en skriptegenskap eller metod har lagts till ingår i beskrivningen av respektive egenskap och metod.

XFA-version

Designer-version

Ej för offentliggörande

Ej för offentliggörande

Ej för offentliggörande

Ej för offentliggörande

Ej för offentliggörande