FormCalc

Adobe® LiveCycle® Designer 10 förser användarna med FormCalc, ett enkelt men kraftfullt beräkningsspråk för användare med ingen eller begränsad erfarenhet av att arbeta med skript.

Formulärutvecklaren kan lägga in beräkningar och skript för att göra formuläret flexiblare och mer lättanvänt för mottagaren. FormCalc underlättar formulärutveckling utan att formulärutformaren behöver ha någon erfarenhet av skript eller skriptspråk.

De inbyggda funktionerna i FormCalc är avsedda för en mängd olika användningsområden, inklusive matematik, datum och tider, strängar, ekonomi, logik och webben. Inom de här områdena används ofta formulär, och med de här funktionerna är det enkelt att hantera data på ett snabbt och praktiskt sätt.

Använda FormCalc i Designer

JavaScript™ är standardskriptspråket i Designer, med FormCalc som ett andra alternativ. Skript kan användas för de olika formulärobjektshändelserna. Du kan använda en blandning av FormCalc och JavaScript i interaktiva formulär.

Om du skapar formulär för webbläsare och använder en serverbaserad process, t.ex. Adobe® LiveCycle® Forms 10, är det vissa FormCalc-skript för formulärobjektshändelser som inte kan återges på HTML-formulär. Detta förhindrar fel i webbläsare vid arbete med ifyllda formulär.