Inledning

Adobe® AIR®- och Adobe® Flash® Player-program fungerar på många plattformar, bland annat stationära datorer, mobilenheter, tablet-datorer och tv-enheter. Med olika kodexempel och fallstudier som presenteras i detta dokument får utvecklare tips på hur de bäst kan distribuera dessa program. Ämnena omfattar:

• Spara minneskapacitet

• Minimera processoranvändning

• Förbättra ActionScript 3.0-prestanda

• Öka återgivningshastigheten

• Optimera nätverksinteraktion

• Arbeta med ljud och video

• Optimera SQL-databasprestanda

• Testning och distribution av program

De flesta av optimeringarna gäller program på alla enheter, både i AIR-miljön och i Flash Player-miljön. Tillägg och undantag för särskilda enheter behandlas också.

En del av optimeringarna har fokus på funktioner som introducerades i Flash Player 10.1 och AIR 2.5, men många av dem gäller även tidigare versioner av AIR och Flash Player.