Använda externt API

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Den externa API:n i ActionScript 3.0 ( flash.external.ExternalInterface ) möjliggör enkel kommunikation mellan ActionScript och behållarprogrammet som Adobe Flash Player körs i. Använd ExternalInterface-API:t för att skapa interaktion mellan ett SWF-dokument och JavaScript på en HTML-sida.

Du kan inte använda det externa API:t för att interagera med ett behållarprogram, skicka data mellan ActionScript och JavaScript på en HTML-sida.

Några vanliga externa API-uppgifter är:
  • Hämta information om behållarprogrammet

• Använda ActionScript för att anropa kod på en webbsida som visas i en webbläsare eller i ett AIR-program

• Anropa ActionScript-kod från en webbsida

• Skapa en proxy som förenklar anrop till ActionScript-kod från en webbsida

Obs! Här beskrivs endast kommunikationen mellan ActionScript i en SWF-fil och behållarprogrammet som innehåller en referens till Flash Player-instansen till vilken SWF-filen läses in. Annan användning av Flash Player i ett program ligger utanför omfånget av den här dokumentationen. Flash Player är utformat för att användas som ett webbläsarplugin-program eller som en projektor (fristående program). Andra användarscenarier kanske har begränsat stöd.

Använda externt API i AIR

Eftersom AIR-program inte har någon extern behållare gäller vanligtvis inte det här externa gränssnittet och behövs inte heller. När AIR-programmet läser in en SWF-fil direkt kan programkoden kommunicera direkt med ActionScript-koden i SWF-filen (påverkas av begränsningar från säkerhetssandlådor).

Men om AIR-programmet läser in en SWF-fil med en HTML-sida i ett HTMLLoader-objekt (eller en HTML-komponent i Flex) fungerar HTMLLoader-objektet som den externa behållaren. Du kan därför använda det externa gränssnittet för att kommunicera mellan ActionScript-koden i den inlästa SWF-filen och JavaScript-koden i HTML-sidan som lästes in i HTMLLoader.