Inledning

Adobe® Flash® CS5 Professional är standardutvecklingsverktyget för framställning av högkvalitativa webbplatser. Komponenterna är byggstenarna för de högfunktionella Internet-program som skapar webbplatserna. En komponent är ett filmklipp med parametrar som du använder för att anpassa komponenten vid utvecklingen i Flash eller vid körning med metoder, egenskaper och händelser i Adobe® ActionScript®. Komponenterna är utformade så att utvecklarna kan återanvända och dela kod, och kapsla in komplexa funktioner som designers kan använda och anpassa utan att använda ActionScript.

Med komponenter kan du snabbt och enkelt bygga robusta program med konsekvent utseende och beteende. I den här handboken beskrivs hur du skapar program med Adobe ActionScript 3.0-komponenter. I Språkreferens för komponenter i Adobe® ActionScript® 3.0 beskrivs alla komponenters API (Application Programming Interface).

Du kan använda komponenter som har skapats av Adobe®, ladda ned komponenter som har skapats av andra utvecklare eller skapa egna komponenter.