Uppdatera AIR-program

Användare kan installera eller uppdatera ett AIR-program genom att dubbelklicka på en AIR-fil på datorn eller i en webbläsare (med funktionen för sömlös installation). Installationsprogrammet för Adobe® AIR® hanterar installationen och varnar användaren om ett befintligt program uppdateras.

Du kan också låta ett installerat program uppdatera sig själv till en ny version med klassen Updater. (Ett installerat program kan detektera att det finns en ny version att hämta och installera.) Klassen Updater innehåller en update() -metod med vilken du kan peka på en AIR-fil på användarens dator och uppdatera till den versionen. Ditt program måste paketeras som en AIR-fil om klassen Updater ska kunna användas. Program som paketeras som systemspecifika körbara filer eller paket bör använda de uppdateringsfunktioner som den aktuella plattformen har.

Både program-id och utgivar-id för en uppdaterings-AIR-fil måste matcha programmet som ska uppdateras. Utgivar-ID:et kommer från signeringscertifikatet. Både uppdateringen och programmet som ska uppdateras måste vara signerade med samma certifikat.

I AIR 1.5.3 och senare inkluderas elementet <publisherID> i programbeskrivningsfilen. Du måste använda elementet om versioner av ditt program har utvecklats med AIR 1.5.2 eller tidigare. Du hittar mer information i avsnittet om publisherID .

Från och med AIR 1.1 kan du flytta ett program så att det går att använda ett nytt kodsigneringscertifikat. Om ett program ska flyttas för att använda en ny signatur, innebär detta att uppdaterings-AIR-filen måste signeras med både det nya och det ursprungliga certifikatet. Certifikatflyttning är en envägsprocess. Efter flytten kommer programmet endast att känna igen AIR-filer som är signerade med det nya certifikatet (eller med båda certifikaten) som uppdateringar till en befintlig installation.

Det kan vara komplicerat att hantera uppdateringar av program. AIR 1.5 inkluderar det nya uppdateringsramverket för Adobe AIR-program . Det här ramverket innehåller API:er som utvecklarna kan använda för att tillhandahålla praktiska uppdateringsfunktioner i AIR-program.

Du kan använda certifikatflytt för att byta från ett självsignerat certifikat till ett kommersiellt kodsigneringscertifikat, eller för att byta från ett självsignerat eller kommersiellt certifikat till ett annat. Om du inte flyttar certifikatet, måste befintliga användare avinstallera den aktuella versionen av programmet innan de installerar den nya versionen. Mer information finns under Byta certifikat .

Det är en god vana att inkludera en uppdateringsmekanism i programmet. Om du skapar en ny version av programmet kommer uppdateringsmekanismen att uppmana användaren att installera den nya versionen.

AIR-programmets installationsfil skapar loggfiler när ett AIR-program installeras, uppdateras eller tas bort. Du kan studera loggarna för att fastställa orsaken till eventuella installationsproblem. Läs mer i Installation logs .

Obs! Nya versioner av Adobe AIR kan inkludera uppdaterade versioner av WebKit. En uppdaterad version av WebKit kan eventuellt leda till oväntade ändringar i HTML-innehållet i ett distribuerat AIR-program. Ändringarna kanske gör att du måste uppdatera programmet. En uppdateringsmekanism kan meddela användaren att det finns en ny version av programmet. Mer information finns i Om HTML-miljön (för ActionScript-utvecklare) eller i About the HTML environment (för HTML-utvecklare).