Uppspelning

Använd inställningarna på panelen Uppspelning för att kontrollera hur olika alternativ används i Flash Player för uppspelning av innehåll från webbplatser.

Vad är P2P-nätverk?

En webbplats med ljud- och videoinnehåll kan återge innehåll med bättre prestanda om användare som spelar upp innehållet använder samma bandbredd. Delad bandbredd gör att ljud och video får en jämnare uppspelning utan hopp och pauser för buffring. Detta kallas för P2P-nätverk ("peer-assisted networking") eftersom de som ingår i nätverket hjälper varandra att få en bättre upplevelse.

Förutom att dela bandbredden för att få bättre prestanda, kan P2P-nätverk även aktivera funktioner, såsom chattar, som kräver kommunikation mellan användare i ett nätverk eller på en webbplats.

Inställningar för P2P-nätverk

Du använder den här panelen för att ange inställningar för P2P-nätverk för webbplatser, som du har besökt och fått en fråga om att använda P2P-nätverk.

• Fråga mig när en webbplats vill använda P2P-nätverk

När du väljer detta alternativ får du en fråga första gången som en webbplats vill använda ett P2P-nätverk. När du får frågan väljer du att tillåta eller blockera webbplatsen för att använda P2P-nätverk. Detta gäller för webbplatser som du ännu inte har besökt samt för webbplatser som du besökt men som du inte har gjort några P2P-inställningar för.

• Blockera alla webbplatser från att använda P2P-nätverk

När du väljer detta alternativ kan inte P2P-nätverk användas för några webbplatser och du får aldrig frågan om du vill dela din bandbredd.

Om du aktiverar det här alternativet innebär det inte att du delar din bandbredd så fort något program vill använda den. Du tillåter bara att program frågar om de får utnyttja din bandbredd. I de flesta fall vill du bara dela din bandbredd när du använder en snabb Internetanslutning.

Inställningar för P2P-nätverk per webbplats...

Du använder den här panelen för att ange inställningar för P2P-nätverk för webbplatser, som du har besökt och fått en fråga om att använda P2P-nätverk.

Följande visas i listan för varje webbplats som du har besökt:

• Namnet på webbplatsen.

• P2P-nätverksinställningarna för webbplatsen.

Ändra nätverksinställningar

Om du vill ange inställningar för en speciell webbplats markerar du webbplatsen i listan och ändrar sedan dess inställningar enligt följande:

• Välj Blockera om du inte vill att den här webbplatsen ska dela din bandbredd och om du inte vill bli tillfrågad på nytt.

• Välj Tillåt om du vill att den här webbplatsen ska dela din bandbredd och om du inte vill bli tillfrågad på nytt.

• Välj Fråga mig om behörighet om du vill få en fråga från Flash Player innan du delar din bandbredd.

Lägga till en webbplats

Om du vill lägga till en webbplats i listan klickar du på Lägg till och anger sedan webbplatsens domän. Därefter gör du inställningarna för den nya webbplatsen.

Ta bort en webbplats

Om du vill ta bort en webbplats markerar du webbplatsen och klickar sedan på Ta bort (Windows) eller på - (Mac).

Obs! Alla webbplatser som du lägger till eller tar bort på panelen Inställningar för P2P-nätverk per webbplats läggs även till eller tas bort från listor som visas på alla andra paneler i Inställningshanteraren. Om du till exempel lägger till en webbplats i listan Inställningar för P2P-nätverk per webbplats och anger nätverksinställningarna för den, och sedan fortsätter till panelen Inställningar för lokalt lager per webbplats och tar bort webbplatsen, tas den även bort i listan tillsammans med alla dess Flash Player-inställningar.