Informatie over FormCalc

In Adobe® LiveCycle® Designer 10 kunt u FormCalc gebruiken. Dit is een eenvoudige en toch krachtige rekentaal voor wie geen of weinig ervaring met het maken van scripts heeft.

De ontwerper kan berekeningen en scripts in een formulier opnemen om degene die het formulier invult meer mogelijkheden te bieden. Het doel van FormCalc is op een snelle en efficiënte manier het ontwerpen van formulieren te vereenvoudigen, zonder dat enige kennis van de traditionele scripttechnieken of -talen vereist is.

De ingebouwde functies van FormCalc bestrijken een breed scala waaronder wiskunde, datums en tijden, reeksen, financiën, logica en het web. Deze gebieden vertegenwoordigen de soorten gegevens die gewoonlijk op formulieren voorkomen en met de functies kunnen de gegevens snel en gemakkelijk op een doeltreffende manier worden gemanipuleerd.

FormCalc gebruiken in Designer

In Designer is JavaScript™ de standaardscripttaal, met FormCalc als alternatief. Het maken van scripts vindt plaats bij de verschillende gebeurtenissen die bij de formulierobjecten horen, en u kunt een mengvorm van JavaScript en FormCalc gebruiken op interactieve formulieren.

Als u een op de server gebaseerd proces, zoals Adobe® LiveCycle® Forms 10, gebruikt om formulieren te maken voor weergave in een internetbrowser, worden FormCalc-scripts op bepaalde formulierobjecten niet weergegeven in het HTML-formulier. Hiermee wordt voorkomen dat browserfouten optreden wanneer gebruikers werken met het ingevulde formulier.