Rapporten weergeven over afzonderlijke inhoud

Opmerking: U kunt in Adobe Connect 7 en hoger gegevens over afzonderlijke inhoud opvragen via een nieuwe wizard Rapporten (klik in Connect Central op Rapporten > Inhoud). In dit gedeelte van de documentatie wordt een oudere gebruikersinterface voor het weergeven van gegevens over afzonderlijke inhoud beschreven. Deze gebruikersinterface is in deze versie opgenomen ten behoeve van de compatibiliteit met oudere versies. De nieuwe wizard Rapporten verschaft betere rapportfuncties.

U kunt rapporten altijd downloaden wanneer dat nodig is om informatie over het gebruik van inhoud te analyseren.

Indien mogelijk kunt u de gegevens die worden getoond in een rapport beperken met behulp van rapportfilters. Wanneer de filters van toepassing zijn op een bepaald rapport, ziet u boven het weergegeven rapport de koppeling Rapportfilters.

Filters die u instelt, gelden voor alle rapporten die u maakt, voor zowel het specifieke rapport als voor elke andere functie in Adobe Connect. Als u bijvoorbeeld een trainingsrapport opstelt nadat u filters hebt ingesteld voor een inhoudsrapport, gelden de filters ook voor het trainingsrapport. Dit geldt voor elk gegevensbereik dat u instelt. Als u een gegevensbereikfilter dat u hebt ingesteld voor een bepaald rapport niet wist, wordt het toegepast op alle rapporten.

Opmerking: rapportfilters worden alleen voor de actieve sessie opgeslagen. Als u rapportfilters hebt ingesteld, op Opslaan klikt, u afmeldt bij Adobe Connect en u daarna weer aanmeldt, zijn deze eerder ingestelde rapportfilters niet bewaard gebleven. De wizard Rapporten slaat filters echter wel op voor gebruik in andere sessies.

Rapportfilters instellen

1. Open de informatiepagina (bijvoorbeeld de pagina Informatie over inhoud, Informatie over vergaderingen of Cursusgegevens) voor het bestand waarvoor u rapportfilters wilt instellen.
  2. Klik in de informatiepagina op de koppeling Rapporten boven de titelbalk Informatie over inhoud.

Boven de titelbalk wordt een reeks rapportkoppelingen weergegeven, met Overzicht gemarkeerd, en het rapport Overzicht voor deze vergadering wordt onder de informatiekoptekst weergegeven.

3. Klik op het rapporttype waarvoor u filters wilt instellen.

De gegevens voor het geselecteerde rapporttype worden weergegeven in het venster Adobe Connect Central.

4. Klik op de koppeling Rapportfilters, rechts van het label Er zijn geen filters ingesteld.
    Afbeelding op volledige grootte weergeven
    De opties voor Rapportfilters instellen voor een studieprogramma
  5. Stel één of meerdere van de volgende filters in:
    • Filters voor het datumbereik instellen: schakel de selectievakjes Van en Naar en de vakjes voor begin- en einddatums en -tijden in. Als u bijvoorbeeld een datumbereik selecteert voor het rapport Op dia's, bevat dit rapport alleen de dia's die binnen de desbetreffende periode zijn weergegeven.

• Filters voor groepen instellen: klik op de koppeling Groepen toevoegen/verwijderen en schakel het selectievakje in voor de groepen die u in uw rapport wilt bijhouden. De gegevens in het rapport zijn alleen van toepassing op de leden van een bepaalde deelnemende groep. U kunt meer dan één groep selecteren en de selectie van elke groep weer opheffen.

• Teamleden selecteren (alleen managers): klik op Gegevens tonen van de personen aan wie ik rechtstreeks leiding geef of Gegevens tonen van de personen van wie ik de directe of indirecte leidinggevende ben.

U wist filters die u hebt ingesteld door te klikken op Opnieuw instellen op de pagina Rapportfilters instellen.

6. Klik op Opslaan onder aan de pagina Rapportfilters instellen.

U keert terug naar de rapportpagina en de filters die u hebt ingesteld, staan nu boven de weergavebalk.

Rapporten downloaden

1. Open de informatiepagina (bijvoorbeeld de pagina Informatie over inhoud, Informatie over vergaderingen of Cursusgegevens) voor het bestand waarvan u een rapport wilt downloaden.
  2. Klik in de informatiepagina op de koppeling Rapporten boven de titelbalk Informatie over inhoud.
  3. Klik op een rapporttype, zoals Op dia's of Op vragen.
    Overzicht
    Het overzicht bevat de naam van de inhoud, de datum waarop de inhoud voor het laatst is bijgewerkt en het aantal keer dat deze inhoud is weergegeven.

Op dia's of Op pagina's (PDF)
    Alleen van toepassing op presentaties. Een staafgrafiek toont elke dia in de presentatie op dianummer en het aantal keer dat de dia is weergegeven; onder de grafiek bevindt zich een tabel met dezelfde gegevens, die ook aangeeft wanneer elke dia voor het laatst is weergegeven.

Op vragen
    Een staafgrafiek toont elke vraag, met een kleurcodering voor juist of onjuist beantwoorde vragen, en het aantal personen dat de vraag heeft beantwoordt. Klik op een vraag in de staafgrafiek om een cirkeldiagram weer te geven met een tabel die de antwoordsleutel en -distributie bevat. De antwoordsleutel toont alle mogelijk antwoorden op de geselecteerde vraag en het corresponderende nummer of de corresponderende letter van de vraag. De antwoorddistributielijst bevat alle antwoordkeuzen die voor deze vraag zijn geselecteerd, geeft het juiste antwoord aan en toont het aantal gebruikers dat elk antwoord heeft geselecteerd, evenals het percentage van het totaal dat elk aantal gebruikers vertegenwoordigt. Ten slotte toont de grafiek het totale aantal gebruikers op basis van het aantal gebruikers en het gebruikerspercentage. Onder de grafiek bevindt zich een tabel met een overzicht van alle vragen, waarin elke vraag wordt weergegeven op nummer, naam, het aantal juiste antwoorden, het aantal onjuiste antwoorden, het percentage juiste antwoorden, het percentage onjuiste antwoorden en de score.

Op antwoorden
    Een tabel toont de hoogst haalbare score, de score om te slagen, de gemiddelde score en de hoge score voor de quiz. Bovendien ziet u in deze tabel voor iedere vraag ook het nummer van de vraag, de vraag zelf en de distributie van de antwoorden, hiermee wordt bedoeld hoe iedere vraag is beantwoord (en of iedere vraag is beantwoord). Klik op Antwoorden weergeven om een cirkeldiagram weer te geven met een tabel die de antwoordsleutel en -distributie bevat. De antwoordsleutel toont alle mogelijk antwoorden voor de geselecteerde vraag en het corresponderende nummer of de corresponderende letter van de vraag. De antwoorddistributielijst bevat alle antwoordkeuzen die voor deze vraag zijn geselecteerd, geeft het juiste antwoord aan en toont het aantal gebruikers dat elk antwoord heeft geselecteerd, evenals het percentage van het totaal dat elk aantal gebruikers vertegenwoordigt. Ten slotte toont de grafiek het totale aantal gebruikers op basis van het aantal gebruikers en het gebruikerspercentage.
    Opmerking: Elke keer dat de gebruiker de inhoud ophaalt, worden de inhoudscores voor quizzen en enquêtes opnieuw ingesteld. Wanneer een gebruiker dus een quiz of enquête afsluit zonder deze te voltooien en hij of zij later terugkeert naar de quiz of enquête, zijn alle eerder gegeven antwoorden niet bewaard gebleven. Als u niet wilt dat de score opnieuw wordt ingesteld en u hebt toegang tot het tabblad Training, kunt u een cursus maken en de desbetreffende inhoud selecteren als de cursusinhoud. Op die manier hebt u de inhoud omgezet in een cursus.

Met de knop Antwoorddistributie verbergen/Antwoorddistributie tonen kunt u de distributie van antwoorden voor elke vraag in- of uitschakelen.

4. Klik op de knop Rapportgegevens downloaden.

Hiermee worden alle rapporten geëxporteerd in een bestand met door komma's gescheiden waarden (CSV-bestand). U kunt het rapport opslaan of openen. Wanneer u Adobe Connect Central uitvoert in een Internet Explorer-browser en u wilt het rapport openen, wordt het rapport onder Windows automatisch geopend in Microsoft Excel. In dit geval dubbelklikt u op elke cel om de gegevens in die cel te kunnen zien.

U kunt het CSV-bestand ook opslaan op uw bureaublad: selecteer Kladblok in het menu Bureau-accessoires (Start > Bureau-accessoires > Kladblok) en open het bestand in Kladblok. De tekst is nu beter leesbaar.

Daarnaast kunt u, wanneer de knop Afdrukbare versie wordt weergegeven voor een rapport, op deze knop klikken om het rapport te exporteren naar een browservenster en het rapport vervolgens afdrukken.

Rapportfilters verwijderen

1. Open de informatiepagina (bijvoorbeeld de pagina Informatie over inhoud, Informatie over vergaderingen of Cursusgegevens) voor het bestand waarvan u het rapportfilter wilt verwijderen.
  2. Klik in de informatiepagina op de koppeling Rapporten boven de titelbalk Informatie over inhoud..
  3. Klik op een rapporttype: Op dia's, Op vragen of Op antwoorden.
  4. Klik op de koppeling Rapportfilters.
  5. Voer een van de volgende handelingen uit op de pagina Filters instellen:
    • Klik op Opnieuw instellen als u alle filters wilt wissen.

• Als u een bepaald filter wilt verwijderen, schakelt u het selectievakje uit en klikt u op Opslaan. Wanneer sprake is van een groep, klikt u op Groepen toevoegen/verwijderen; vervolgens schakelt u het selectievakje voor de groep uit en klikt u op Opslaan.