Primitieve typen

Gebruik de getSize() -methode om code te definiëren en het meest efficiënte object voor de taak te bepalen.

Alle primitieve typen, behalve String, gebruiken 4 - 8 bytes geheugen. U kunt geheugen niet optimaliseren door een specifiek primitief type te gebruiken.

// Primitive types
var a:Number;
trace(getSize(a));
// output: 8

var b:int;
trace(getSize(b));
// output: 4

var c:uint;
trace(getSize(c));
// output: 4

var d:Boolean;
trace(getSize(d));
// output: 4

var e:String;
trace(getSize(e));
// output: 4

Als aan een nummer dat een 64-bits waarde vertegenwoordigt geen waarde wordt toegewezen, wijst AVM (ActionScript Virtual Machine) er acht bytes aan toe. Alle andere primitieve typen worden in 4 bytes opgeslagen.

// Primitive types
var a:Number = 8;
trace(getSize(a));
// output: 4

a = Number.MAX_VALUE;
trace(getSize(a));
// output: 8

Het gedrag verschilt per String-type. De toegewezen opslaghoeveelheid wordt gebaseerd op de lengte van de String.

var name:String;
trace(getSize(name));
// output: 4

name = "";
trace(getSize(name));
// output: 24

name = "Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularized in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.";
trace(getSize(name));
// output: 1172

Gebruik de getSize() -methode om code te definiëren en het meest efficiënte object voor de taak te bepalen.