Weergave programmeren

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

Visuele elementen worden geprogrammeerd in Adobe® ActionScript® 3.0 met behulp van weergaveobjecten in het weergavegebied. U kunt bijvoorbeeld weergaveobjecten toevoegen, verplaatsen, verwijderen, ordenen en weergeven, filters en maskers toepassen, vector- en bitmapafbeeldingen en driedimensionale transformaties uitvoeren met behulp van de API voor het programmeren van de ActionScript-weergave. De primaire klassen die worden gebruikt voor weergaveprogrammering zijn onderdeel van het flash.display-pakket .

Opmerking: Adobe® AIR™ biedt het HTMLoader-object voor het renderen en weergeven van HTML-inhoud. De HTMLLoader rendert de visuele elementen van de HTML DOM als één weergaveobject. U hebt geen rechtstreekse toegang tot individuele elementen van de DOM via de hiërarchie in de weergavelijst van ActionScript. U kunt deze DOM-elementen in plaats daarvan openen met de aparte DOM API die bij de HTMLLoader is meegeleverd.