Werken met geluid

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

ActionScript is bedoeld voor meeslepende, interactieve toepassingen. Bij het maken van dergelijke toepassingen wordt het gebruik van geluid vaak over het hoofd gezien. U kunt geluidseffecten aan een videogame toevoegen, audiofeedback aan de gebruikersinterface van een toepassing toevoegen of zelfs een programma maken voor de analyse van MP3-bestanden die via internet worden geladen, waarbij geluid het hart van de toepassing vormt.

U kunt externe audiobestanden laden en werken met audio die in een SWF-bestand is ingesloten. U kunt de audio te besturen, visuele weergaven van de geluidsinformatie maken en geluid van de microfoon van een gebruiker vastleggen.