Inleiding

Adobe® Flash® CS5 Professional is het professionele ontwerpgereedschap voor het maken van geavanceerde webtoepassingen. Componenten vormen de bouwstenen voor de Rich Internet Applications (RIA’s) die deze toepassingen bevatten. Een component is een filmclip met parameters waarmee u de component tijdens het ontwerpen in Flash of bij uitvoering met methoden, eigenschappen en gebeurtenissen van Adobe® ActionScript® kunt aanpassen. Componenten zijn ontworpen zodat ontwikkelaars code opnieuw kunnen gebruiken en met elkaar kunnen delen en om complexe functionaliteit in te kapselen die ontwerpers zonder ActionScript kunnen gebruiken en aanpassen.

Met componenten kunt u gemakkelijk en snel krachtige toepassingen met een consistent uiterlijk en gedrag maken. In deze handleiding wordt beschreven hoe u toepassingen met Adobe ActionScript 3.0-componenten kunt maken. In de Naslaggids voor Adobe® ActionScript® en ActionScript 3.0-componenten wordt de API (programmeerinterface voor toepassingen) van elke component beschreven.

U kunt componenten gebruiken die door Adobe® zijn gemaakt, componenten downloaden die door andere ontwikkelaars zijn gemaakt of uw eigen componenten maken.