Microsoft Word-, PowerPoint- en Excel-bestanden converteren naar PDF

Wanneer u een PDF maakt vanuit Microsoft Word, PowerPoint of Excel, kunt u conversieopties instellen voor het huidige bestand. U kunt ook een inhoudsbereik selecteren in het document en dat converteren. De conversieopties die in de volgende stappen worden beschreven, behoren tot de meestgebruikte instellingen in het dialoogvenster Acrobat PDFMaker. Wijzigingen die u aanbrengt in de conversieopties, zijn alleen van toepassing op de huidige conversie.

Wilt u meer weten over het oplossen van problemen bij het maken van een PDF in Microsoft Word, dan kunt u in www.acrobatusers.com/tutorials/troubleshooting-pdf-creation-issues-microsoft-word meer tips krijgen over het converteren van Word-bestanden naar PDF's.

Excel-bestanden converteren naar PDF

1. Open een bestand in Excel.
  2. Selecteer de cellen die u wilt converteren.
  3. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • (Office 2003 of lager) Selecteer in het menu Adobe PDF een van de opties voor het converteren naar Adobe PDF.

• (Office 2007 of 2010) Selecteer in het Acrobat-lint een van de opties voor het maken van een PDF.

4. Selecteer in het dialoogvenster Acrobat PDFMaker een Conversiebereik en klik vervolgens op Converteren naar PDF.
  5. Geef in het dialoogvenster Adobe PDF-bestand opslaan als een bestandsnaam en een locatie op voor de PDF en klik vervolgens op Opslaan.
  6. Klik indien nodig op de knop Opties om de conversie-instellingen te wijzigen.
  7. Klik op Opslaan om de PDF op te slaan.

Word- en PowerPoint-bestanden converteren naar PDF

1. Open een bestand in Word of PowerPoint.
  2. Selecteer indien nodig de objecten en tekst (Word) of de dia's (PowerPoint).
  3. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • (Office 2003 of lager) Selecteer in het menu Adobe PDF een van de opties voor het converteren naar Adobe PDF.

• (Office 2007 of 2010) Selecteer in het Acrobat-lint PDF maken, Maken en bijvoegen bij e-mail of Converteren naar Adobe PDF en verzenden voor revisie.

4. Geef in het dialoogvenster Adobe PDF-bestand opslaan als een bestandsnaam en een locatie op voor de PDF en klik vervolgens op Opslaan.
  5. Klik indien nodig op de knop Opties om de conversie-instellingen te wijzigen.
  6. Selecteer een Paginabereik (Word) of Diabereik (PowerPoint). De optie Selectie is alleen beschikbaar als u inhoud hebt geselecteerd in het bestand.
  7. Klik op OK en vervolgens op Opslaan om de PDF te maken.