JavaScript

In Acrobat en Reader kunt u het gedrag van toepassingen zodanig aanpassen dat JavaScript wordt uitgevoerd binnen uw gewenste niveau van beveiliging. Zo kunt u de toegang van toepassingen tot JavaScript API's beperken en workflows isoleren die geen JavaScript API's nodig hebben.

1. Kies Bewerken > Voorkeuren (Windows) of Acrobat/Adobe Reader > Voorkeuren (Mac OS).

2. Selecteer JavaScript bij de Categorieën aan de linkerkant.

3. Stel in het venster JavaScript-beveiliging de opties in om JavaScript naar wens te beheren.

Acrobat JavaScript inschakelen
    Verwijder de markering om JavaScript compleet uit te schakelen of om JavaScript via API's te beperken.

Menuopdrachten voor JavaScript-uitvoerrechten inschakelen
    Hiermee wordt JavaScript uitgevoerd door op menuopties te klikken. Als het selectievakje is uitgeschakeld, kunnen JavaScript-aanroepen worden uitgevoerd via het menu. Het uitvoeren van niet-geprivilegieerde JavaScript-aanroepen via menuopties wordt niet geblokkeerd, ongeacht of het selectievakje is in- of uitgeschakeld.

Algemeen objectbeveiligingsbeleid inschakelen
    Staat JavaScript globaal toe via API's, of vertrouwt specifieke documenten die JavaScript bevatten.

U kunt ook de instellingen van uw systeemregister aanpassen om de uitvoer van JavaScript te beheren.

Zie voor meer informatie de handleiding voor toepassingsbeveiliging op www.adobe.com/go/learn_acr_appsecurity_nl.