Nieuwe functies in Photoshop

Deelvenster Aanpassingen

Via dit deelvenster hebt u toegang tot de besturingselementen die u nodig hebt om de kleur en toon van afbeeldingen op niet-destructieve wijze aan te passen in het deelvenster Aanpassingen. Dit deelvenster bevat ook besturingselementen voor en voorinstellingen van afbeeldingen. Zie Overzicht van het deelvenster Aanpassingen.

Deelvenster Maskers

In dit deelvenster kunt u nauwkeurige maskers maken. In het deelvenster Maskers staan gereedschappen en opties voor het maken van op pixels en vectoren gebaseerde maskers die kunnen worden bewerkt, voor het aanpassen van de dichtheid en het verdoezelen van maskers en voor het selecteren van niet-aaneengesloten objecten. Zie Lagen maskeren.

Geavanceerde composities

Met de verbeterde opdracht Lagen automatisch uitlijnen kunt u nauwkeuriger composities maken en met de bolvormige uitlijning kunt u panorama's van 360 graden maken. De opdracht Lagen automatisch overvloeien is verbeterd. Met deze opdracht kunt u kleuren en schaduwen vloeiend in elkaar laten overlopen en de scherptediepte uitbreiden door vignetten en lensvervorming te corrigeren. Zie Retoucheren en transformeren.

Rotatie van canvas

Klik om het canvas vloeiend te draaien, zodat u het canvas vanuit elke hoek kunt bekijken. Zie Uitsnijdingen, rotaties en het canvas aanpassen.

Vloeiend pannen en zoomen

Met vloeiend pannen en zoomen kunt u zonder stoten naar elk gedeelte van een afbeelding gaan. De afbeelding blijft duidelijk als u tot aan afzonderlijke pixels zoomt. Met het nieuwe pixelraster kunt u zelfs op maximale vergroting nog gemakkelijk bewerken. Zie Afbeeldingen bekijken.

Betere verwerking van RAW-afbeeldingen in Camera Raw

Pas met behulp van de plug-in Camera Raw 5.0 correcties op bepaalde delen van een afbeelding toe, ervaar de superieure kwaliteit bij omzettingen en pas vooraf bijgesneden vignetten op afbeeldingen toe. Zie Camera Raw.

Verbeterde workflow in Lightroom

Door de verbeterde integratie tussen Photoshop CS4 en Photoshop® Lightroom® 2 kunt u foto's vanuit Lightroom in Photoshop openen en probleemloos terugsturen naar Lightroom. Voeg automatisch foto's vanuit Lightroom samen tot panorama's en open ze als HDR-afbeelding of als een Photoshop-bestand met meerdere lagen.

Efficiënt bestandsbeheer met Adobe® Bridge CS4

Gebruik het efficiënte, visuele middelenbeheer met Adobe Bridge CS4, met opties zoals sneller opstarten, werkruimten die passen bij de taak die op dat moment wordt uitgevoerd, en de mogelijkheid om webgalerieën en Adobe PDF-contactbladen te maken. Zie Werken met Adobe Bridge.

Krachtige afdrukopties

Door de afdrukengine van Photoshop CS4 kan er op vrijwel alle gangbare printers worden afgedrukt, kan een voorbeeld worden bekeken van die gedeelten van afbeeldingen die buiten het bereik vallen, en is er ondersteuning voor 16-bits afdrukken in Mac OS. Zie Afdrukken.

3D-versnelling

Schakel OpenGL Drawing in om 3D-bewerkingen te versnellen. Zie OpenGL.

Uitgebreide 3D-gereedschappen

Teken rechtstreeks in 3D-modellen, laat 2D-afbeeldingen rond 3D-vormen lopen, zet verloopvormen om in 3D-objecten, voeg diepte aan lagen en tekst toe en exporteer naar de algemene 3D-indelingen. Zie Technische en 3D-beeldbewerking.

Betere prestaties bij zeer grote afbeeldingen (alleen Windows)

Door de extra RAM kunt u sneller werken bij zeer grote afbeeldingen. (Hiervoor hebt u een 64-bits computer met een 64-bits versie van Microsoft Windows Vista nodig.)