Flash Player-beveiliging

Beveiliging is voor Adobe, gebruikers, eigenaars van websites en ontwikkelaars van inhoud van zeer groot belang. Daarom bevat Adobe® Flash® Player een set beveiligingsregels en -controlemiddelen om de gebruiker, eigenaars van websites en ontwikkelaars van inhoud te beschermen. In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u met het beveiligingsmodel van Player kunt werken wanneer u Flash-toepassingen ontwikkelt. Van de SWF-bestanden die in dit hoofdstuk worden beschreven, wordt aangenomen dat ze met ActionScript 3.0 kunnen worden gepubliceerd (en dus in Flash Player 9.0.124.0 of hoger kunnen worden uitgevoerd), tenzij anders is aangegeven.

Dit hoofdstuk is bedoeld als een beveiligingsoverzicht; het bevat geen uitgebreide beschrijvingen van alle implementatiedetails, gebruikersscenario's of vertakkingen voor het gebruik van bepaalde API's. Zie het Flash Player Developer Center-onderwerp over beveiliging op www.adobe.com/go/devnet_security_nl voor een meer gedetailleerde beschrijving van beveiligingsbegrippen van Flash Player.

Meer informatie over beveiligingsproblemen in Adobe® AIR™ vindt u in het hoofdstuk Beveiliging in AIR op www.adobe.com/go/learn_air_flash_nl.